Klassiek beginners (vanaf 16 jaar)
Klassiek ballet is de basis techniek van alle andere dansstijlen.

Bij ballet wordt gelet op je houding, coördinatie, presentatie, muzikaliteit en techniek. De les begint met rustige oefeningen aan de barre en er is een voorbereiding voor de grote sprongen en draaien in het midden van de studio en tenslotte op het podium. Elke oefening volgt een patroon dat je helpt je kracht, techniek en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Deze les wordt gecombineerd met PBT training (Progressing Ballet Technique)

Progressing Ballet Technique (PBT) is een innovatief programma ontwikkeld door Marie Walton-Mahon. Zij is een Australische (ex-)danseres en heeft met veel passie en toewijding dit programma ontwikkeld.

Progressing Ballet Technique of afgekort PBT is ontworpen om leerlingen te helpen de juiste spieren te leren gebruiken die belangrijk zijn voor de ballettechniek. Denk hierbij aan de spieren voor het correct uitdraaien van de benen, spieren voor de houding (rompstabiliteit) en de armen.

In de les wordt gewerkt met materiaal als een grote fit bal, een kleine pilatesbal en/of een dyna band/elastische band om zo diepere spieren te trainen en de ballettechniek te verbeteren.
Door verschillende oefeningen wordt het spiergeheugen getraind om in de balletles op een juiste en veilige manier de bewegingen uit te kunnen voeren.

Kleding: Zwart balletpak, roze tailleband, roze maillot en roze balletschoenen.
Haardracht: De haren netjes opgestoken in een knot.

september 18 @ 18:00
18:00 — 19:15 (1h 15′)

Daniëlle Tunnissen

Proefles aanvragen

Vind je dit leuk? Deel het op social media!