Dansstijlen

Danslessen voor beginners tot gevorderden

We geven lessen in verschillende dansstijlen voor jong en oud.

Moderne dans

Moderne dans is een totaal begrip en gaat niet uit van één en dezelfde bewegingstechniek, maar kent een grote verscheidenheid aan technieken. Iedere docent creëert die techniek die het beste bij zijn of haar uitgangspunten en doelstellingen past.

Moderne dans is een dansstijl die zich in de 20ste eeuw ontwikkelde. Dit is een vorm van hedendaagse dans. Hierbij wordt gelet op dynamiek, bewegen door de ruimte en muzikaliteit. Verschillende soorten muziek dienen als inspiratie en ondersteuning van deze dansvorm.

Klassiek Ballet

Klassiek ballet is de basis techniek van alle andere dansstijlen. Bij ballet wordt gelet op je houding, coördinatie, presentatie, muzikaliteit en techniekBij ballet wordt gelet op je houding, coördinatie, presentatie, muzikaliteit en techniek.

De les begint met rustige oefeningen aan de barre en er is een voorbereiding voor de grote sprongen en draaien in het midden van de studio en tenslotte op het podium. Elke oefening volgt een patroon dat je helpt je kracht, techniek en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Kinderballet

Als je 3 jaar bent en je wilt heel graag gaan dansen, dan mag je beginnen met peuter/kleuterballet

Op een speelse en fantasierijke manier maken de kleintjes kennis met de wereld van klassiek ballet. ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding zijn de essentiële kenmerken uit deze lessen waarbij plezier voorop staat!

Drie kwartier dansen we op muziekjes uit het Zwanenmeer tot aan Kinderen voor Kinderen.

Spitzen training

Voor velen een bekroning op jarenlang ballettraining. Dansen op de toppen van je tenen, zodat je je zo licht voelt als een fee. De werkelijkheid is misschien wat minder idyllisch maar zeker nog steeds de moeite waard!

Er dient eerst voldoende kracht en lichaamsbeheersing te zijn opgebouwd alvorens je op spitzen mag leren dansen. Daarom keuren we de leerlingen eerst en zijn wij nauw betrokken bij het aanmeten van de eerste spitzen.

Wij adviseren naast de spitzenles minimaal 2 klassieke techniek trainingen te volgen voor optimaal resultaat.

Flamenco

Flamenco vindt haar oorsprong in Zuid-Spanje en is een totaalgebeuren van zang, gitaar en dans. De dans kenmerkt zich door ritmisch voetenwerk gecombineerd met sierlijke armen en handen.

Modern/Jazz/Streetdance Mix

Streetdance is een vorm van hedendaagse dans. Leren dansen zoals in videoclips. Tijdens een streetdance les maken wij verschillende danscombinaties op populaire muziek. 

Bodydance

Bodydance bij balletstudio Daniëlle is een dansante conditie training. In dit uur is het even niet denken, maar gewoon lekker fanatiek bewegen op muziek. We besteden aandacht aan onze conditie, maar ook natuurlijk aan de buik, billen en benen. De oefeningen beginnen met een warming up, daarna komt het conditie gedeelte en uiteindelijk een ontspannende cooling down.

 

Dansen met parkinson

Bewegen is belangrijk voor ieders gezondheid. Dat geldt misschien nog wel extra voor mensen met een chronische bewegingsbeperking. Dansen is dan misschien niet de eerste bewegingsvorm waar je aan denkt. Maar dansen is niet alleen leuk om te doen, het is bovendien een vorm van bewegen die heel goed werkt.

Mensen met een bewegingsbeperking door Parkinson, reuma of MS hebben vaak last van vermoeidheid, krachtverlies, stijfheid en pijn. Allemaal zaken die je kunnen beperken in je dagelijkse bezigheden.

Dans kan bovenstaande problemen positief beïnvloeden. Tijdens de lessen wordt actief gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding.